P.M.U.D. Pitești - Zone complexe

ZONA CENTRALĂ

Zona centrală este parte a cartierului Centru delimitat de arterele: Bd. I.C. Brătianu, Str. Maternității, Str. Dumbravei, Str. Armand Călinescu, Str. Egalității, Str. C.A. Rosetti. Principala arteră din cadrul cartierului este Str. Victoriei, aceasta având caracter pietonal de la intersecția cu Str. Ana Ipătescu până la intersecția cu Str. Unirii.

În ceea ce privește transportul public, această zonă este bine deservită de liniile 1B, 2, 7,7B, 8,13, 13B și 19 care își au traseul pe Bd. Republicii și Bd. I.C. Brătianu. De asemenea, în lungul acestor artere sunt amenajate parcări publice. Acestea sunt amenejate în lungul străzii sau sub forma unor parcări supraetajate. În prezent nu există infrastructură destinată bicicliștilor.ZONĂ INTERMODALĂ – GARA DE SUD

Conform site-ului C.F.R., în mai 2016, a fost deschisă pentru publicul călător stația C.F. Pitești, gară modernizată la standarde europene în cadrul programului POS-T.

Gara a fost modernizată și dotată la standardele europene cele mai ridicate, valoarea de investiție a fost de 46,7 milioane lei (din care 85% din fonduri europene iar 15% de la bugetul de stat).

Această modernizare a creat o legătură importantă la nivelul zonei și anume legătura pietonală dintre Cartierul Turdor Vladimireascu și Bd. Republicii.

Prin noua configurație Gara Pitești Sud funcționează ca nod intermodal, fiind deservită de 5 linii de autobuz, stație de taxi și având amenajată parcare cu o capacitate de 55 de locuri pentru autovehicule și biciclete.

ZONA INDUSTRIALĂ

Municipiul Pitești este delimitat în partea de est de autostrada A1 și de râul Argeș. De asemenea, în proximitate se află calea ferată care străbate orașul de la nord la sud. Zona delimitată de calea ferată și râul Argeș s-a dezvoltat în sectorul industrial, aici fiind prezente o serie de fabrici și depozite pe o suprafată de aproximativ 130 ha.

Proximitatea față de autostradă și calea ferată face ca această zonă să fie ușor acesibilă. Principala arteră de circulație care asigură deservirea zonei indurstria este Str. Depozitelor care prin partea sudică face legătura cu podul Viilor – legătură cu A1 – București – Mioveni – Câmpul Lung, iar prin nord legătura cu Str. George Coșbuc și Bd. Nicolaie Bălcescu spre Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea.